Entrevista a l'Arnau

2 de març 2017, 1:23 publicada per Núria Planiol   [ actualitzat el 2 de març 2017, 1:25 ]

L’Arnau Oriol és un jove de 19 anys de Calonge que actualment viu a Alemanya. Després de tres anys participant en l’intercanvi juvenil entre les ciutats de Palamós i Rheda-Wiedenbrück, s’ha decidit per participar durant 6 mesos en un pràcticum al club de bàsquet de Rheda-Wiedenbrück, DJK Rheda.


Quines han sigut les teves motivacions per emprendre l’aventura?
Doncs vaig acabar el batxillerat el juny passat i tenia ganes de prendre’m un any “lliure” abans de començar la carrera. I, així, poder aprofitar aquest any al màxim per conèixer i viure experiències noves. Concretament, vaig decidir-me per Rheda-Wiedenbrück ja que gràcies als intercanvis, ja m’hi coneixia una mica i em va semblar idoni.

Quines són les teves funcions durant les pràctiques al club DJK Rheda? Explica’ns una mica el teu dia a dia.
Doncs, cada matí faig un curs d’alemany de 20 hores setmanals. I, a la tarda, els dilluns, dimecres i divendres tinc entrenament amb l’equip sènior del club, l’equip on jugo, i als caps de setmanes solem tenir partit. Els dimarts, els dimecres i els dijous entreno als més petits del club, sots-12, i també els sots-14 i els sots-18.  

Quins objectius personals esperes d’aquest temps? Què t’agradaria viure?
El meu objectiu principal és aprendre el màxim de ràpid i el màxim de bé possible l’idioma. Però no només he vingut a viure aquí per aprendre l’idioma, sinó també per conèixer el país, les seves ciutats, la seva cultura i les seves costums. Aquí he conegut gent molt interessant. A part de la vessant més cultural, el fet de poder tornar a jugar a bàsquet, després d’un any de pausa, m’està anant molt bé.

Ja fa un mes que vas arribar aquí a Alemanya, quines són les teves primeres impressions. Què destacaries?
Les meves expectatives s’han complert tal com esperava. El fet de viure en una família i el curs d’alemany que faig cada dia em serveixen per poder millorar cada dia el meu alemany. A la meva classe a vegades el ritme és una mica lent però, no obstant, estic aprenent molt.

I en acabar el teu pràcticum, quins plans de futur tens?
En acabar la meva temporada a Alemanya, m’agradaria estudiar economia a Barcelona. Durant la carrera, m’agradaria poder estudiar l’últim curs a Alemanya i, qui sap, potser allà trobo una bona oferta de feina.

Així, en un futur “llunyà”, et veus vivint a Alemanya?
La veritat és que no em faria res viure fora de Catalunya, però no té per què ser Alemanya. Tenint en compte que parlo tant castellà, com anglès i, ben aviat, un bon alemany, qualsevol país europeu em cridaria l’atenció, si és que allà puc tenir una bona feina.
Comments