Intercanvi d'Octubre (2012)

30 d’oct. 2012, 6:42 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 1 de des. 2012, 17:02 per Felix Winkelnkemper ]
Com cada any, Palamós acollí l'intercanvi entre els joves de Rheda-Wiedenbrück i els de Palamós, amb el motiu del bàsquet:

Aquest any, des del cinc d'octubre fins al catorze d'octubre, els jugadors de DJK Rheda es van allotjar dins de les nostres famílies. Tot i que sempre és difícil compaginar aquest intercanvi, atès que els participants alemanys tenen vacances escolars i venen (a part de per a conèixer-nos, per a fer lligams consistents, i per a entrenar amb els jugadors del CE Palamós) una mica amb mentalitat estiuejant, relaxada, encara així mai hi ha problemes de coordinació i sempre es treu temps d'on es pot per tal d'acollir-los correctament. 

Cap de les dues parts es quedà enrere: per la nostra part sempre vàrem provar de fer-los conèixer la nostra cultura, algunes de les nostres tradicions més arrelades (com Montserrat, els gegants i els grallers), la nostra gastronomia amb una paella deliciosa de la Colla Gegantera de Palamós, i el nostre "modus vivendi", que és molt diferent al seu. Dintre els equips palamosins, de seguida foren ben rebuts els jugadors de Rheda, integrant-s'hi perfectament. Per la seva sempre varen estar receptius i es van adaptar perfectament i estigueren interessats per gaudir dels nostres indrets i per a visitar els nostres llocs més típics.

Amb un gran dinar d'inici a Can Pere Tià, les dues associacions es van reunir al complet i va començar realment l'intercanvi. Aleshores va començar la immersió cap a "les nostres coses": com funcionen les hores catalanes (més relaxades que les westfàliques), varen visitar Barcelona, Montserrat i les caves de la Torres, molt satisfactòriament. D'altra banda, es va celebrar la cercavila i el corretasques amb motiu de "Palamós Vila Gironina" (cosa que explicaré en un altre article).

Així doncs ara esperem als nostres hostes palamosins, que personalment espero que, se sentin un any més, a casa seva.
Comments