Voluntària europea, un pilar valuós - Article al diari "Die Glocke"

13 de juny 2017, 7:17 publicada per Núria Planiol   [ actualitzat el 17 de gen. 2018, 8:46 per Felix Winkelnkemper ]

Voluntària europea, un pilar valuós

Rheda-Wiedenbrück (gl). Quan el club de bàsquet DJK Rheda organitzen un torneig, la Núria en forma activament part. La jova voluntària europea de Catalunya participa des de l’agost del 2016 en un servei de voluntariat al club de DJK Rheda i és un pilar valuós per l’equip organitzatiu. Aviat s’acaba el seu projecte a la ciutat.

 

Després d’assistir en un curs intensiu d’alemany, la jova de 23 anys, nascuda a Santa Coloma de Farners, se’n surt bé en totes les tasques que se li adjudiquen, ja sigui pel torneig del sots-12, a l’oficina, a les hores de monitora a l’escola Einstein-Gymnasium i també, en la preparació de diversos esdeveniments.

A part de la vessant esportiva, és de gran ajuda al club pels intercanvis amb la ciutat agermanada Palamós. La Núria Planiol va viatjar juntament amb els joves cap a Catalunya, on fou una irrenunciable traductora. Per petites i grans preguntes va poder ajudar ràpidament i sense complicacions als joves. De fet, allà també ha après molt per si mateixa: “És realment interessant, anar de viatge a casa i viure-ho a través dels ulls d’una turista”, s’alegrava de la valorosa experiència amb els joves esportistes. Aquesta experiència la podrà reviure aquest diumenge ja que serà la amfitriona del “Weltreise durch Wohnzimmer” i podrà apropar els participants de Rheda-Wiedenbrück a la seva Catalunya.

A més a més, la voluntària valora positivament l’experiència del curs de conversació en espanyol, que també forma part de les seves tasques. Entre d’altres, també s’ha aprofitat les seves aficions de la creativitat i la fotografia per l’elaboració de flyers o d’altres per al club.

L’Özge Erüstün, la cap de departament de DJK, s’alegra del recolzament i lamenta que el temps de la Núria aquí aviat arriba al final. “Hem après increïblement molt d’ella.”

Fins a finals de juliol, els nens i l’equip del sènior femení podran gaudir dels entrenament de la Núria. Després s’haurà acabat el projecte al club DJK. “Potser troba alguna feina a Alemanya i la podem mantenir aquí entre nosaltres”, comenta Erüstün després de l’entrevista oficial.

La Núria no sap ben bé segur, que ve després d’aquest any. Tornar a Catalunya és una opció ben pensada però també li agradaria allargar l’estada a Alemanya. La jova, que ha estudiat química, busca una oferta de feina en qualsevol dels dos països.

 

Allotjament en família

 

Rheda-Wiedenbrück (gl). “Els nostres voluntaris europeus enriqueixen l’apropament del dos paisos”, assegura l’alcalde Theo Mettenborg. Va conèixer a la Núria Planiol durant el torneig de bàsquet i s’alegra que els voluntaris europeus puguin contribuir regularment en l’agermanament amb Palamós. Des del 1989 les trobades d’agermanament es veuen sempre més recolzades per joves catalans.

La Núria Planiol ha pogut recomenat calurosament la seva posició als seus successors en el voluntariat. I ha tingut el seu efecte, doncs, el club DJK dona la benvinguda als dos voluntaris per l’any vinent. Un jugador de bàsquet i una treballadora social, els dos vinguts de Catalunya, ajudaran al club. L’Özge Erüstün comenta que tot el voluntariat funciona i que per als voluntaris interessats la solicitut a través de l’organització de Jugen für Europa (JfE) no és complicada.

Es busquen famílies que vulguin acollir els voluntaris. La Núria agraeix a la seva família, ambdós professors, la possibilitat de submergir-se en la vida familiar i la cultura alemanya - per exemple, amb excursions a Münster, Quedlingburg o Würzburg. Les famílies poden de ben segur aprofitar-se d’aquest intercanvi. Aquestes també compten amb una petita indemnització per part de JfE.

Qui estigui interessat en acollir a partir de l’agost a un voluntari, pot contactar amb l’Özge Erüstün.


Per aquells qui vulguin llegir-ne la versió original en alemany, poden fer-ho consultant l'enllaç següent: 

Comments