Com arribar a Rheda-Wiedenbrück

Des de Palamós, tenim d'entrada 1450-1500 km. Les nostres poblacions són com a mínim a dues fronteres l'una de l'altra. Escollir la manera més còmoda, econòmica o plaent depèn del criteri de cadascú.

En cotxe:

Es sol trigar entre unes 15-16 hores en arribar a Rheda-Wiedenbrück en cotxe i unes 18-20 en autobús. Manca dir que són previsions de temps, els temps real que es pot trigar depèn de la velocitat i de les parades que un decideixi fer.

Ruta 1: La primera ruta consisteix en Perpinyà, Nîmes, Lyon, Dijon, Nancy, Metz; i creuant Luxemburg, Trèveris. Allà podriem parar i gaudir el seu ambient, ja que és una ciutat molt interessant de visitar. Continuem per Colònia, Dortmund i Rheda-Wiedenbrück. Es triga aproximadament quinze o setze hores en arribar, comptant que passem per Luxemburg, on la benzina surt bastant rentable (1,. € benzina i 0,85€ diesel (última consulta) Preus Unió Europea). Hem de tenir en compte que la zona dels túnels de Lyon i les rodalies de Colònia pateixen ambussos i retencions degut a la circulació de vehicles al voltant d’aquestes ciutats.

Ruta 2: L'altra ruta seria per Friburg, Frankfurt del Main, i direcció nord. No podem evitar pagar més cara la benzina i es triga una hora més. Encara així, per a qui té temps, té l'oportunitat de visitar Frankfurt, Friburg, Besancon, Mullhouse i atravessar la serra Sauerland fins a Dortmund.

Els costos relatius a peatges entre Figueres nord i Nancy estan al voltant d'uns 75,- €.

En avió:

Una alta manera de viatjar, potser la més còmoda i fàcil, és amb avió. Hi ha diferents opcions d'aeroports propers: Düsseldorf Flughafen, Düsseldorf-Weeze, Colònia-Bonn, Bremen, Hannover, Münster-Osnabrück, Dortumund i Padderborn-Lippstadt. En tots ells s'ha de mirar sempre des de Barcelona (excepte amb els que rebin Ryanair, que poden sortir potser de Girona, com Girona-Colònia, Girona- Düsseldorf Weeze). A part es necessita sempre tren per anar-hi, així que s'hi ha de sumar el preu del tren. A propòsit del tren, a Alemanya es poden comprar bitllets des de trenta euros, amb validesa de quasi vint-i-quatre hores, que permeten viatjar pels transports interurbans i interregionals. Això obre la possibilitat de visitar la ciutat en la qual s'aterra i dirigir-se cap a Rheda-Wiedenbrück més tard sense pagar de més. Aquests bitllets es diuen "Schönen Tag Tickets" i els podreu adquirir a totes les màquines de Renània del Nord- Westfàlia, en altres regions, s'ha de mirar. També s’ofereix bons bitllets per a grups molt bé de preu.

En Tren:

Per sort, ara ja tenim un tren que comuniqui Barcelona amb França, el qual passa per Girona i Figueres. Aleshores ens dóna l'opció d'agafar un tren des de Girona fins Hamm (westf) directe. Anant en tren s’ha de mirar sempre les tarifes i (si n’hi ha) transbords. La ruta a seguir començaria a Girona (o Figueres), i creuaria la frontera cap a Perpinyà, fins ja París. A París s’hauria d’agafar un altre tren per anar a Hamm. D’allà un altre fins a Rheda-Wiedenbrück. Aixo ens portaria unes deu hores de tren. A continuació els deixo la pàgina web on poden mirar preus, les tarifes per classes i els tansbords. També la de la xarxa de ferrocarrils alemanys.

(TGV Europa) http://www.tgv-europe.es/es/

(Deutsche Bahn) http://www.bahn.de/i/view/ESP/es/index.shtml