Voluntari Europeu VII

Recapitulem, vacances de Pascua, com a mínim aquí encara, però jo he d’anar al meu seminari.

El primer seminari va ser a Walberberg, entre Köln i Bonn, uns 200km des de Rheda; aquest és a Benediktbauern, München, el que vol dir uns 700km, una miqueta més que l’altre...

Agafem un tren a les 6:40 del matí ja que hem d’arribar cap a les 14:00 a la casa (en aquest cas un monestir benedictí convertit en salecià) on es durà a terme aquest. El trajecte pinta llarguet, són unes 7 hores i mitja; de Rheda a Gütersloh, seguint cap a Hannover amb un IC, que em deixa a la estació central des d’on baixo amb ICE (la versió alemana de l’AVE) fins a Würzburg, on canvio de tren i segueixo fins München, i finalment un regional fins a Benediktbeuern mateix.

Com ja haviem comentat amb anterioritat, els trens aquí no és que siguin massa puntuals, així que dit i fet, arribo a Würzburg 40 minuts tard, no puc agafar el tren que em toca i he de seguir al que ja estava que arriba més tard a München. Perdo de rebot el regional que havia d’agafar, així que toca esperar-se 20 minuts més i acabem arribant a la casa una mica més d’una hora tard.

Per sort, no soc l’únic: al tren he coincidit amb dos voluntaris més que també tenien el seminari, i que, casualitats de la vida, ens hem assegut tots un al costat de l’altre al vagó sense saber-ho; quan arribem no ens monten cap drama ni ens esbronquen, ja saben que els trens van com van i ens presenten la resta del grup.

Aquest cop és petit, només som 13 més les dues “monitores”, així que les presentacions passen ràpid i ens deixen estona llire per coneixen’s entre nosaltres.

La setmana segueix amb activitats orientades al treball en grup, una sortida a un llac i poble veí, activitats i xerrades sobre el projecte i àmbits relacionats i tonteries, moltes tonteries.

Passen els 5 dies entre el ja esmentat i més tonteries i és hora de tornar; agafem tots el tren cap a München i un cop allà cadascú segueix el seu camí cap a casa, jo en concret cap a Dortmund i d’allà cap a Rheda, he de canviar menys de tren però el viatge dura 9 hores i arribo a quarts de dotze a casa... I dit això ràpid a dormir, que el dia següent he d’anar ja a treballar.

Tornem a començar de nou amb la rutina, oficina, entrenaments, curs de conversació i ara enlloc de curs d’alemany, curs d’introducciò a la vida política i social a Alemanya, sona divertit tu...