Voluntari Europeu VIII

Així doncs ja hi som, dilluns al matí per sort tranquilet tot, tenim fins les 4 de la tarda per recuperar les hores de son, les classes a la VHS començen dimecres; a la oficina a treballar una mica i ja està, dimarts si fa no fa però amb els entrenaments; i dimecres ja és aquí, tornem a la normalitat de llevar-nos d’hora ja que el nou curs té el mateix horari que els d’alemany i a les 8:15 donem el tret de sortida a l’ “orientirungskurs”, que ve a ser unes quantes horetes de classes sobre la política, societat i estructura i historia recent alemana, des de la formació de l’estat federal els 1880s fins ben bé avuí día; i tot això serveix per fer un examen que més tard és necessari per demanar la nacionalitat.

Ho iniciem doncs parlant de l’estructura parlamentaria, partits, majories i minories, estats federats i totes aquestes coses que ni tant sols els alemanys entenen. Seguim els dies barrejant historia amb política i finalment un exprés de 4 dies sobre societat i polítiques socials aquí.

I al cap de només 3 setmanetes toca ja fer l’examen, aquest curs és molt ràpid, per a alguns massa; de fet està en tramit allargar-lo a les 6 o 8 setmanes, però nosaltres venim una mica massa d’hora.

Total, que un dimecres dia 27 d’abril de bon matí agafem la bici per anar cap al centre de Wiedenbrück, a la biblioteca municipal on es durà a terme l’examen.

Per fer la gràcia, plou, però això encara és poc, el diumenge anterior va nevar i porta tota la setmana caient aiguaneu ara sí i ara també.

Ja som allà, comencem i acabem pocs minuts més tard ja que, tot i que hi ha un total de 310 preguntes possibles, només en surten 33, i a sobre me’n toquen algunes de faciletes.

Sortim d’allà i anem tots a fer un cafè conjunt, per la majoria ja s’han acabat els cursos i classes, per a mi no ho sé, ho hem de parlar, ja veurem, potser seguim amb el B2... Esperarem noticies.