Desembre

Aquest mes de desembre, com ja fa molts anys quan el pont de la Puríssima ho permet, els catalans han viatjat fins a Rheda-Wiedenbrück. La setmana ha estat plena d’activitats, com ara, una passejada al mercat de Nadal de Wiedenbrück, molt estimat per tots els visitants i una visita també modest però bonic mercat nadalenc a Rheda. Casualment, no és l’únic mercat que han visitat sinó que també han pogut gaudir d’una excursió de tot el dia a Münster i un matí a Bielefeld, on també se n’hi troben. A més a més, van visitar el museu de l’explotació minera de Bochum i l’estadi del Schalke 04 Veltinsarena. A totes aquestes activitats, cal sumar-hi un entrenament conjunt de bàsquet entre els joves de Palamós i de Rheda-Wiedenbrück que va culuminar amb un partit amistós entre les dues ciutats. Els joves palamonsins van tenir la posibilitat de viure una setmana en una família alemanya, probablement una de les millors experiències per conèixer ben de prop el país.

Els amics de Palamós no van ser els únics en visitar-nos, sinó que vaig rebre una visita molt especial: els meus pares! Va ser un cap de setmana curt però intens. Vam visitar un parell de mercats de Nadal i els vaig poder ensenyar una mica del que faig aquí a Alemanya.

Per tal de celebrar un Nadal alemany però sense oblidar-me de les tradicions catalanes, a Alemanya vam celebrar el Sankt Nikolaus, el dia 6 de desembre, i just abans de tornar a casa per les festes, vam fer cagar un tió improvitzat. Una bona combinació de les tradicions dels dos països. El dia 21 de desembre va ser el dia de viatjar cap a Barcelona, així que he pogut passar les festes amb la família i amics. Aviat, però, serà l’hora de tornar cap a les terres germàniques, on de ben segur que em queden mil i una històries per viure.

Fins aviat!