Febrer

El “catarro” de gener va evolucionar a una meravellosa bronquitis, que em va permetre gaudir de tot una setmana tancada a casa. Deixant la ironia a una banda, després d’aquella setmana sense sentir-me valenta per res, em vaig alegrar de tornar a la rutina. Al club enfilem la recta final de la lliga regular i comencem a organitzar un torneig de final de temporada per als més petits. Pel que fa al meu alemany, el dissabte passat vaig fer l’examen del B1 i les sensacions són bones però això no s’acaba aquí, seguim amb l’”Orientierungskurs”.

Aquest mes també m’ha servit per conèixer una mica més la regió Nordrhein-Westfalen (NRW). Amb una colla d’amics vam passar un dissabte a Bielefeld, la ciutat inexistent per a molts. Tot i així, us puc assegurar que sí que existeix. És una de les ciutats més grans a prop de Rheda-Wiedenbrück i, tot i que no destaca per la seva bellesa, hi ha molt més a fer que a la petita gran ciutat on visc; cinema, compres, universitat, etc.

L’endemà vam agafar al cotxe i després de quasi 3 hores de cotxe, vam arribar a Aachen, ciutat situada a l’oest de Colònia, molt a prop de la frontera amb Bèlgica i Holanda. Allà hi viu l’avi de la meva família alemanya i el vam visitar. A més a més, vam aprofitar per conèixer el centre de la ciutat, on s’hi troba una majestuosa catedral considerada la més antiga del nord d’Europa. Conformada per diversos estils arquitectònics, és on descansa l’emperador Carlemany, un personatge molt estimat a la ciutat. De tornada, vam decidir fer una mica de volta per anar a sopar unes bones “Belgische Fritten”.

Alguns diuen que per viure un bon carnaval s’ha de viatjar a Rio de Janeiro però per aquells que no vulguin anar a l’altra banda de l’oceà, sempre podran apropar-se a Colònia, el carnaval per excel·lència de les terres germàniques. I, així ho vaig fer, em vaig vestir d’ós panda i vaig sortir de casa amb la bici. Per sort era diumenge i poca gent voltava pels carrers de Rheda-WD a les 10 del matí sinó imagineu-vos la situació: un panda en bicicleta passejant per la ciutat! En pujar al tren, no vaig veure a ningú disfressat però com més ens acostàvem a Colònia, més creixia el nombre de persones disfressades; ja podia percebre que el carnaval era, a la zona, molt important. Finalment, vam arribar a Colònia i, el primer que em va sorprendre va ser la catedral, que es troba ben bé al costat de l’estació de trens. Tot i que completament d’estil gòtic, no té res a envejar a la catedral d’Aachen. La ciutat estava plena d’animals, superherois, dibuixos animats, etc… Tothom passejava disfressat pels carrers. I després de la meva experiència, per aquells que els hi agradi el carnaval, recomano 100% anar a Colònia. Però el carnaval no s’acaba aquí, el club DJK Rheda també volia celebrar-lo, així que vam construir una carrossa i el dilluns, “Rosenmontag”, vam desfilar pels carrers disfressats de jugadors de bàsquet.

Per últim, estic començant a posar en ordre el meu futur i aquesta setmana he tingut la oportunitat de assistir com a oient a classes de química de l’escola. Una experiència molt bona i que espero poder tornar a repetir. M’agrada conèixer en primera persona com funciona l’escola a Alemanya i, així, comparar-la amb l’educació que jo conec. Sempre es poden aprendre coses noves i, qui sap, potser això m’ajuda de cares a un futur.

Fins aviat!