Inici d'una nova experiència. Un any per aprendre i viure

Estem a 22 d’agost, i just quan tothom està acabant les seves vacances naltros comencem una nova experiència. Som en Francisco i la Marta, els dos voluntaris que durant aquest any 2017-2018 estarem a la bonica ciutat de Rheda-Wiedenbrück col·laborant amb el Club de Bàsquet DJK Rheda. La intenció és fer un relat de la nostra estada, explicant les petites coses del dia a dia, fent partícips a tothom que ens llegeixi de les noves experiències que viurem. Per començar aquest relat, ens presentarem cadascú.

Hola, em dic Francisco i vinc d’un poble que es diu Aitona, a uns 30km de Lleida, que és la ciutat més gran de la província lleidatana. La idea de portar a terme aquest voluntariat va sorgir de forma espontània, però després d’un temps pensant-ho vaig acceptar emprendre aquesta nova aventura.

Jo sóc la Marta, i en dues setmanes faré els 26 anys! Tot i que sóc originària de Manlleu, al centre de Catalunya, els últims anys he viscut a Girona ja que sóc una enamorada de la Costa Brava i les comarques gironines. Ja feia temps que pensava fer un voluntariat, però entre la carrera i la feina no trobava mai el moment... fins que em vaig decidir. Durant aquest any a Rheda espero passar-m’ho molt bé, conèixer a molta gent nova, aprendre del bàsquet i tot el relacionat amb aquest esport, i sobretot aprendre molt alemany. I perquè no... també viatjar i descobrir una Alemanya diferent segons les èpoques de l'any!

En Francisco es dedicarà durant aquest voluntariat a tot allò relacionat amb el bàsquet, així que estarà ajudant en els entrenaments dels equips Sènior Femení i l’Infantil Masculí. També jugarà al Sènior Masculí. Per altra banda, jo m’ocuparé dels articles de la secció de “Palamós Freunde” i de tasques relacionades amb un dels Instituts de Rheda, l'Einstein-Gymnasium.

Ja per acabar, només queda dir que els articles que aniré penjant també els escriuré en castellà, ja que així les persones del grup de lectura del Centro Cultural Espanyol podran llegir els articles i els utilitzarem per a alguna classe que farem. Doncs fins aquí el primer article! Espero que ens seguiu durant aquest llarg any ple d’experiències :)