Nou any, i tornem a la feina!

Després de les vacances de Nadal, ja tornem a ser a la nostra ciutat! Com no, estem parlant de Rheda-Wiedenbrück. Portem ja uns mesos aquí, i està clar que ja fa temps que hem agafat la rutina. Quan vam tornar al Gener, jo ja necessitava tornar a les meves classes d’alemany i a les classes a l’Einstein Gymnasium. El Gener va passar molt ràpid, i cal dir que vam tenir força fred. Hi va haver dies que va nevar, i tot i que els alemanys hi estan molt acostumats a nosaltres ens va encantar i vam disfrutar d’allò més. Haig de dir amb molt d’orgull, que a casa meva vam fer un ninot de neu més alt que jo mateixa!! El vam decorar amb els seus corresponents botons, un parell de branques que li feien de braços, dos botons per ulls... i no ens vam oblidar de posar-li el nas amb una pastanaga. A més, prèviament havíem fet una guerra de boles de neu davant de casa. Tots vam quedar ben congelats però d’allò més contents!

Tot i les distraccions, ràpidament va arribar el Febrer. Aquest mes és conegut tant a Catalunya com aquí per tenir normalment el Carnaval. Evidentment, havíem sentit a parlar del Carnaval de Köln i ja l’esperàvem amb ganes. Tothom ens havia dit que hi havíem d’anar, que era un Carnaval molt gran i bonic, que s’hi congregava molta gent, etc. I nosaltres ho havíem de provar. Tot i això, abans vam viure els preparatius del Carnaval a l’Einstein, perquè com és natural, tots els nens en parlaven. Alguns ens explicaven de què anirien disfressats, d’altres a quina desfilada anirien, alguns a quina carrossa en particular, etc. Finalment, el 12 i 13 de Febrer amb unes amigues vam anar cap a Köln. Hi havia molta gent, els carrers estaven plens!! Vam enganxar precisament el cap de setmana que no hi havia desfilada, perquè un cop allà vaig saber que en aquesta ciutat els seus habitants celebren el Carnaval durant dues setmanes seguides. Tot i no veure la desfilada, m’ho vaig passar molt bé! Els carrers eren plens de gent, tothom anava disfressat, fins i tot hi havia carrers tallats només perquè la gent pogués estar al carrer ballant i fent festa, etc. A mi el què més m’agrada és veure la originalitat de les persones a l’escollir la seva disfressa. Realment, n’hi ha de molt divertides!! A més, vam poder passejar per la bonica ciutat, que també té molts llocs per visitar.

Un cop el Carnaval ja va estar passat, el final de Febrer i principis de Març ha estat replet de partits el cap de setmana. Tot i que la temporada de bàsquet encara no està tancada, estem ja a la recta final i ara mateix podem dir que l’equip de les dones va primer en el seu grup amb 22 punts i els nois u18 també van primers amb 16 punts. L’equip dels nois u16 té una diferència de 10 punts amb el següent equip i va també primer en el seu grup, mentre que els nois u14 van segons. I els més petits de la casa, l’equip mixt de u12, també va primer en el seu grup amb 16 punts. Realment, estan tots molt contents i la feina feta està veient els seus fruits! A més, he seguit preparant material per a les classes d’espanyol de l’Einstein i el grup de conversació del Centro Cultural. Aquests són alguns dels meus treballs!

Pel què fa a l’alemany, ens van dir el dia del temut examen del B1. Finalment, el farem el 21 d’Abril. Des de llavors, només faig que comptar els dies i intentar aprendre tot el possible i aprofitar al màxim. A part de la raó evident d’obtenir el certificat que acrediti el nivell B1, estic molt contenta amb els meus avenços amb l’idioma i estic gaudint molt d’aquest any d’aprenentatge d’un nou idioma! Trobo que l’alemany és una llengua complicada (força), però tot i això molt interessant i amb moltes peculiaritats.