Primeres passes

Passen els dies i, sense adonar-te’n compte, ja portem més d’un mes a Alemanya. Un mes que serveix per començar a situar-se a la ciutat, descobrint els seus indrets; per començar a aprendre l’idioma, afrontant les seves dificultats i; iniciant els entrenaments al DJK Rheda.

Anem a pams i comencem parlant de la ciutat. Rheda-Wiedenbrück ens ha acollit com si haguéssim viscut aquí tota la vida. La seva gent és acollidora i els seus carrers; principalment del nucli antic, i els seus parcs; com la Flora Westfalica són llocs esplèndids per perdre’s i, simplement desconnectar. Les festes del centre històric (Altstadtfest) van ser una de les millors ocasions per veure els carrers de Rheda plens de música, gent i, també, per provar les especialitats gastronòmiques del territori.

Els primers dies d’alemany es podrien definir amb la paraula pànic. Primer vam fer un test per avaluar quin era el nostre nivell i, per tant, en quin curs aniríem. El dia després de fer el test ja començàvem les classes i sí, els primers dies teníem sensació de pànic perquè, tot i venir amb una base de l’idioma, és difícil entendre el professor. Aquesta por desapareix de seguida. Amb el pas dels dies ràpidament hem anat impregnat-nos de l’idioma i en pocs dies hem estat capaços de fer grans millores.

Un dels aspectes que ens ha ajudatmés a millorar el nostre alemany han estat els entrenaments amb els nens i nenes del club de bàsquet. És veritat que costa un parell de setmanes aconseguir que els jugadors i jugadores tinguin suficient confiança en nosaltres per atrevir-se a parlar-nos però, també us podem assegurar que, un cop es decideixen a fer-ho, aquests parlen els descosits.

Abans d’acabar no ens podem oblidar parlar sobre l’intercanvi entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós. El segon dissabte de setembre van començar una setmana en la qual vam poder acompanyar i disfrutar de diverses activitats amb els joves de Palamós. Durant aquesta setmana vam poder visitar Bremen, la piscina d’onades de Gütersloh, el castell d’Sparrenburg, la fàbrica de Dr. Oetker i, finalitzant amb una festa conjunta dels joves i les famílies acollidores.

Aquestes han estat les nostres aventures durant el setembre. Només volem desitjar que segueixin així i aquesta experiència ens segueixi sorprenent.