Roba d'abrigar i guants

El fred comença a apoderar-se dels carrers, els dies són cada dia més i més curts i, amb aquest canvi de temps, arriba la normalitat. Després de dos mesos intensos i amb diversos viatges entremig arriba el moment d'assimilar tot el que hem fet fins ara.

Amb el pas dels dies de novembre és moment d'obrir l'armari per rebuscar els guants, l'abric i, fins i tot, alguna peça de roba tèrmica. Encara és fosc però hem de començar a pedalar per no fer tard al curs d'alemany. Arriben els primers exàmens. Un test que serveix només per saber si estem assimilant tots els conceptes apresos fins al moment. Encara que només sigui una simple autoavaluació per saber si anem ben encaminats, un examen sempre aporta nerviosisme. Moment doncs per agafar el llibre, fer un llarg repàs i posar en pràctica l'expressió escrita, la comprensió lectora i, per últim, la temuda expressió oral.

La confiança dels nens en nosaltres és impressionant. Tot recordant els primers dies d'entrenament ens ve a la ment la timidesa amb la qual ens miraven. D'aquelles pors ja no en queda res i, si som que hem après més nosaltres d'ells que no pas ells de nosaltres. Sonarà a tòpic però us podem jurar que és real. Nosaltres els hem aportat la motivació per jugar a un esport com el bàsquet, la importància dels jocs col·lectius a l'hora de formar una persona i, sobretot, l'esforç que cal realitzar per a assolir els nostres objectius. Però ells ens han ensenyat quelcom més important. Ells ens han integrat al grup com si haguéssim viscut aquí tota la vida.

Amb els últims dies de novembre arriba el moment en el qual Wiedenbrück s'engalana com si fos de pel·lícula. Les cases comencen a quedar perfilades per una llum groguenca i a la plaça s'instal·len les parades del mercat de Nadal.

El mercat de Nadal de Wiedenbrück (Weihnachtsmarkt) no és l'únic que hem tingut el plaer de visitar. Cada un de nosaltres n'ha vist de diferents com per exemple el de Paderborn, el de Halle, el de Colònia o el de Berlín. Cada un d'ells diferent, cada un d'ells especial. Al final de tot però ens quedem amb l'ambient nadalenc que generen. Sembla que els carrers s'omplen de música i felicitat.

Els dies passen ràpidament i toca fer novament les maletes. Aquest cop per tornar per uns dies a casa aprofitant que el Nadal és a tocar. Temps per passar amb família i amics i, sobretot, moment per fer interminables sopars de retrobament. També és un bon moment per agafar l'energia possible per encarar la segona part de la nostra estada a Rheda-Wiedenbrück.

Estarem molt contents que ens continueu seguint en aquesta apassionant aventura!

Mercat de Nadal de Halle (Westf.)

Mercat de Nadal de Gedächtniskriche a Berlín