EXPERIÈNCIES

Rafael Rivero i Sergio Gil 2020 - 2021

1a Setmana

Una rebuda genial on tot són somriures d'orella a orella. Potser te alguna cosa que veure la cervesa.

Des del primer dia es trenquen alguns dels estereotips de lo seriosos que són els alemanys o les seves cares llargues.

Segurament volguéssiu viure aquí només de passejar uns dies pels seus indrets. Tot són casetes boniques amb jardinet. Hi ha quilometres i quilometres de carrils bici rodejats de naturalesa, del riu Ems, uns faisans, conills silvestres i molts ànecs.

Les instal·lacions del poble també són per a tenir enveja, hi ha uns parcs tan bonics i ben equipats que voldreu utilitzar-los per ca passejar amb els vostres nets. Tota mena de flors. Carres nets. Jardineria diària a tot el poble i voltants.


2a Setmana

Potser ja no voldríeu viure aquí. D´altres estereotips sí que es compleixen, tot es més quadrat" i reglamentari. He rebut la meva primera multa, per anar amb bicicleta en una direcció no permesa. I és probable que torni a passar si no hi penso, tenint en compte que has de creuar els passos de zebra a baix de la bici i no sobre ella. Tothom respecta un sentit, si has de fer una volta per tres carrers per posar-te a la teva direcció correcta, millor que la facis.

Si una cosa està programada... et serà molt difícil canviar-la. Per exemple els horaris, els àpats molt més aviat i acostumen a només cuinar un cop al dia. Així que esperem que us agradi el bon pa, ara bé amb mantega, confitures o nous tipus d'embotits de tipus mortadel·la. ¿Cal que comenti que l'alemany té nou tipus de plurals? O millor potser no entrem en les dificultats de la llengua.

3a Setmana

Ja torno a tornar a voler viure aquí. Al final l'ordre i la tranquil·litat et dóna molta calma. Aquí hi ha nivell de vida i es nota.

Les famílies ens tracten com a fills (sinó millor) i els dies passen volant per estar ben entretinguts. Ens han portat a fer alguna excursionista pels poblets i ciutats del voltant. És genial descobrir una cultura de la mà de gent local que hi viu. Realment sents que estàs incorporant-te a la seva forma de ser. Estàs sempre amb els ulls ben oberts i et fixes en cada detall d'identitat alemanya. Qualsevol cosa que t'ensenyin et semblarà ben curiosa. Com un nen petit en un parc d'atraccions.

Rafael


Primeres setmanes- Sergio


Hola!! Jo sóc el Sergio, tinc 24 anys i seré un dels dos afortunats que podrà gaudir d'aquesta experiència única!

El dia 28 d'agost de 2020, després de molts papers omplerts, PCR realitzat inclòs i molta incertesa per la situació actual del Coronavirus, vaig poder aterrar a Alemanya. Només trepitjar Rheda-Wiedembrück ja vaig poder comprovar que es tracta d'una ciutat especial i de gran bellesa per les seves cases típiques o per la gran importància que cobra la natura.

El ritme de vida aquí és molt diferent del que tenia a Espanya, on el Coronavirus ens va obligar a estar tancats a casa durant mesos. Durant la primera setmana aquí, vaig notar els entrenaments amb el club on jugaré i seré entrenador, el DJK Rheda, i els quilòmetres en bicicleta diaris, que van fer que l'esgotament s'apoderés de mi. Això sí, però, en poc temps ja m´he pogut acostumar i gaudeixo dels passejos diaris per la increïble Flora-Westfalica, parc que uneix Rheda i Wiedembruck i del qual més endavant parlaré.

Durant aquest temps he pogut realitzar moltes activitats: passejades per descobrir la ciutat, visites als pubs per gaudir de la cervesa alemanya i de partits de la Bundesliga o barbacoes amb el grup del centre d'Espanyol, on cada divendres realitzem una classe amb persones Alemanyes que volen continuar practicant el seu Espanyol.

Però sobretot, he gaudit fent turisme i visitant museus en ciutats com München o Paderborn i compartint temps amb la meva família, una parella encantadora que ja té molta experiència en voluntaris, ja que sóc el cinquè que té la sort de viure aquesta experiència amb ells.

Això no ha fet només que començar i ja estic desitjant saber que se'ns presentarà les pròximes setmanes!!