Un moment complicat

Doncs com és lògic, el Coronavirus ens ha fet canviar una mica el que estava planejat per aquests últims mesos del voluntariat que ens queden. Volem explicar una mica com ho estem vivint i el que estàvem fent abans del virus. Fins a meitats de març ha seguit tot com el previst, però els nostres plans han canviat. Tant a Espanya com a Alemanya la situació es força complicada i hem hagut de fer cas de totes les directrius i consells de seguretat dels nostres tutors i òbviament del govern i les autoritats.

Al març es van començar a cancel·lar les activitats que teníem, primer els entrenaments i després les classes. És una pena perquè ara a principis d'abril fèiem alguns exàmens importants com per exemple el del B1 i estàvem força emocionats. És una situació diferent, el més important és la salut de tothom.

A Espanya el confinament de moment és molt estricte, no es pot sortir de casa, només per anar a comprar el menjar o per alguna urgència mèdica, però per sort el nombre de víctimes es redueix i la situació és més tranquil·litzant després d'estar un mes sencer a casa. De moment el voluntariat segueix encara que treballant des de casa. Està molt bé que la majoria de les tasques d'Informàtica es poden seguir fent amb normalitat i és molt interessant que la Universitat on estàvem anant cada dia per estudiar l'Alemany també ofereix unes ofertes gratuïtes per a seguir amb el curs que estaves fent de forma Online. D'alguna forma es pot seguir endavant sense perdre el que ja teníem après.

Sobre como se está viviendo el confinamiento en Rheda-Wiedenbruck, Alemania, he de decir que de una forma muy tranquila y controlada. Aquí no tenemos una cuarentena como tal, se permite salir a la calle mientras sea en grupos de máximo dos personas o con quien viva en casa contigo. Las medidas llegaron a tiempo, y eso ha permitido que no fueran tan precipitadas y duras como en otros países. Se cancelaron las clases y eventos, así como algunos trabajos, pero por lo que yo he visto aquí, la propia conciencia social de la gente ha sido un factor muy importante a la hora de frenar el virus. No han sido pocas las familias que por voluntad propia han limitado casi a cero las salidas de casa para hacer cualquier actividad, habiéndolas incluso que durante las dos semanas más intensas directamente ni han salido. Aún así, da gusto ver como este último domingo 12 de abril los parques estaban llenos de gente (siempre respetando la distancia mínima de seguridad) que disfrutaba de los casi 25º de temperatura y de los caminos verdes y llenos de flores que va creando la primavera. Cruzamos los dedos por que todo siga bien y dentro de nada podamos volver a la vida normal.

Tenim moltes ganes de posar-nos a treballar per a poder acabar aquesta gran etapa que estem vivint a Alemanya. Seguirem informant de com avança tot el virus i com podem continuar amb la feina que estàvem fent allà a Alemanya. Esperem que tota la situació torni a la normalitat el més aviat possible amb el mínim d'infectats i baixes que es puguin produir. Desitgem el millor des de les nostres cases, molta salut i força! Yago i Werner